Ondersteun onze musici, die getroffen zijn door de Coronacrisis

ImageCaptionUpdate 30 April: financiële bijdragen zijn nog steeds welkom!

Luister hier naar het muzikale resultaat.

Veel van onze collega' s verliezen tot de helft van hun jaarinkomen, als gevolg van de annulering van de Passie-concerten. In veel gevallen zullen musici niet worden gecompenseerd voor deze door de Nederlandse overheid genomen maatregel. Tot 1 juni (of daarna) zijn alle samenkomsten verboden. Het resultaat is dat er voorlopig geen concerten in Nederland plaatsvinden.

Daarom lanceren we dit on-line crowd funding-evenement. Aan de ene kant kun je toch nog genieten van een deel van onze (virtuele) uitvoering, aan de andere kant, stellen we je in staat om onze musici bij te staan met een live-bijdrage en een donatie.

Als je op welke manier dan ook bijdraagt, zullen wij je op de hoogte houden over de resultaten. Namens de musici van Accademia Amsterdam, heel erg bedankt voor je ondersteuning!

UPDATE 13 juni: de organisatie van de uitvoering van de Matthäus-Passion in Edam heeft hun publiek gevraagd de vooraf bestelde tickets aan de muzikanten te schenken. Samen met de donaties en de vergoeding van de evenementenverzekering, kunnen we onze collega's gedeeltelijk vergoeden. Door de onvermijdelijke bureaucratie kost het wat tijd om uit te betalen.

Stand donaties 30 April 2020
 
€0,00 €3.000,00
 
 

Wat doen we?

We organiseren een virtuele uitvoering van het slotkoor van de Matthäus-Passion "Wir setzen uns mit Tränen nieder". We moedigen musici en (koor)zangers aan om deel te nemen en hun individuele opname per e-mail of WhatsApp toe te sturen. We voeren uit op de barokstemming: a1=415Hz. Aan het einde van de week, vanaf Goede vrijdag, combineren wij alle bijdragen in één track. Hoe meer deelnemers, hoe beter het is, we noemen ze alle in de credits. Ook vragen we de deelnemers om een foto te sturen (het liefst musicerend). Omdat ook na Pasen nog bijdragen binnenkomen, publiceren we meerdere versies van het resultaat.

We combineren de audio met een collage van de foto's als achtergrond in een video. Die publiceren we op onze website, YouTube en Facebook.

We vragen publiek en amateur-zangers om te doneren aan de stichting die Accademia Amsterdam ondersteunt, om zo de musici  enigszins te compenseren voor de geannuleerde concert(en).

Hoe werkt het?

ImageCaptionHieronder kun je een mp3-track downloaden naar je smart-phone of de PC. Dit dient alleen als een soort "karaoke" track om bij alle individuele bijdragen hetzelfde tempo en dezelfde stemming te waarborgen. Uiteindelijk zullen we alleen gebruik maken van de gecombineerde bijdragen.

Op Google Drive vind je een koorpartituur en instrumentale partijen in pdf om af te drukken of te lezen op je scherm.

Tijdens het afspelen van de mp3-soundtrack (vanaf je computer via een koptelefoon of oordopjes), kun je de partij die je wilt opnemen meespelen of -zingen. Nadat je hiermee geoefend hebt, kun je proberen om een opname te maken met je smartphone (of andere opname-apparatuur). Doe dit in een rustige kamer en zorg ervoor dat het opnamevolume niet te laag of te hoog is. De achtergrond-track mag niet hoorbaar zijn op de opname.

Je kunt direct opnemen in WhatsApp (audio of video), maar we raden het gebruik van een opname-app aan. Bijvoorbeeld het gratis "MP3 Play and Record" voor Android. Met deze app kunt je de achtergrond-track van het slotkoor afspelen en tegelijkertijd je eigen bijdrage afzonderlijk opnemen. In dit geval heb je geen aparte afspeel-apparatuur zoals een PC nodig. (Kijk hier voor tips hoe je de audio-opname kun vinden op je telefoon en verzenden).

Nadat je bijdrage klaar is, stuur je deze via Whatsapp naar het nummer +31624254791 (Onno Verschoor) of als bijlage in een e-mail naar info@accademia-amsterdam.nl. We kunnen omgaan met mp3 -, wav-en aac-audio formaten, inclusief standaard video-indelingen.
Er is geen deadline, maar de eerste versies zijn gepresenteerd vanaf Goede vrijdag. Wanneer er nog bijdragen binnenkomen, verwerken we die in volgende versies. De actie zal doorgaan na Pasen tot eind april. Muzikale bijdragen zijn niet meer mogelijk.

De resultaten worden gepubliceerd op onze website, ons YouTube-kanaal en op onze Facebook pagina vanaf vrijdag 10 April.

Bel of e-mail gerust wanneer je vragen hebt. We helpen graag met de technische realisatie van je bijdrage(n).

Hoe kan je bijdragen?

Als je niet in staat bent om bij te dragen op een muzikale manier of als je meer wilt doen, kunt je zoveel als je redelijk vindt doneren op de bankrekening van Stichting Amstel Muziekproducties.

Je kunt betalen per bankoverschrijving, of als je liever betaalt via PayPal of credit card, klik dan op de knop hieronder. Vermeld bij je donatie: "Donatie getroffen musici Accademia Amsterdam - Corona".

En graag, verspreid deze actie om zo veel mogelijk supporters te bereiken!

Downloads en muziek

AFSPELEN achtergrondtrack Matthäus-Passion "Wir setzen uns mit Tränen nieder"*

DOWNLOAD achtergrond-track Matthäus-Passion "Wir setzen uns mit Tränen nieder"*

DOWNLOAD bladmuziek en partijen Matthäus-Passion "Wir setzen uns mit Tränen nieder" (Google Drive zal worden geopend)

* = het is alleen toegestaan om dit audiobestand te gebruiken op de manier zoals hierboven beschreven, publicatie en verspreiding zijn niet toegestaan


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.