Management

Onno Verschoor

Artistiek management, cursussen & projecten

accademia management 01

Onno Verschoor studeerde blokfluit bij Adriënne du Clou en hobo bij Koen van Slogteren aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle. Omdat de muziek van Bach één van zijn grote passies is, besloot hij zich in 1984 toe te leggen op de studie barokhobo, aanvankelijk bij Taka Kitazato. In 1989 studeerde hij af bij Ku Ebbinge aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. In datzelfde jaar behaalde hij ook het diploma Uitvoerend Musicus blokfluit.

Hij organiseerde tal van interessante projecten en concerten in binnen- en buitenland, met verschillende organisaties, koren en gezelschappen. Momenteel is hij freelance werkzaam in bekende Europese barokorkesten en ensembles in onder meer Nederland, Duitsland en Italië.

Onno Verschoor speelt in meerdere ensembles die zich toeleggen op de kamermuziek tussen 1300 en 1850. Hij verleende medewerking aan internationale radio, televisie en cd-opnamen en werkte met verschillende beroemde dirigenten en interpreten. In 1990 richtte hij Accademia Amsterdam op. Dit ensemble, waarvan hij artistiek leider is, presenteert hij op festivals in Frankrijk en Italië en in concertseries in Nederland en Duitsland. In 2010 kwam met dit ensemble een cd uit in een serie met cantates van Händels leermeester F.W. Zachow, uitgevoerd onder leiding van de vermaarde interpreet Ludger Remy uit Dresden.

Hij is medeoprichter van historisch blaaskwintet Fiati Amsterdam en in 2007 nam hij een cd op met soloconcerten van Telemann op het Italiaanse label La Bottega Discantica. Naast zijn veelzijdige werkzaamheden is hij werkzaam als componist en houdt zich bezig met (geïmproviseerde) elektro-akoestische muziek. Als ensemblecoach en docent barokhobo en blokfluit was hij meer dan vijfentwintig jaar verbonden aan het Centrum voor Kunstzinnige vorming Markant in Apeldoorn.

Als reisbegeleider bij Hannick Reizen, begeleidt hij groepen muziekliefhebbers bij muziek- en operareizen. Hier geeft hij de gasten toelichtingen bij de concerten en voorstellingen. Jaarlijks organiseert hij met Accademia Amsterdam zomercursussen muziek, kunst en koken in Italië.

Onno organiseert het hele seizoen kleinschalige cursussen en ontvangt hij gasten in Casa "Le tre Muse" in Italië.


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.