EdamDe musici van Accademia Amsterdam bedanken de mensen die hen steunden met een donatie. Het heeft ons enorm geholpen, en we voelden ons aangemoedigd om niet op te geven in deze Corona-tijden.

Een groot deel van de betaalde ticketreserveringen voor het optreden van Accademia Amsterdam op 10 april 2020, is uitbetaald aan de musici. Daarnaast doneerden veel van onze fans rechtstreeks op de rekening van Accademia Amsterdam.

Enkele (koor) zangers en musici droegen bij aan onze online-actie door hun partij te zingen of te spelen in het slotkoor van Bachs Matthäus Passion.

Luister naar het resultaat door op deze link te klikken. En natuurlijk zijn donaties nog steeds welkom. Elk bedrag kan worden overgemaakt via bankoverschrijving: BE36 9671 0636 2381 TransferWise bank, Accademia Amsterdam, Almere of rechtstreeks via PayPal:

Bedankt allemaal! We zullen terugkomen in 2021 met nieuwe projecten, cursussen en concerten.

Luister naar een fragment van een live-opname van ons optreden in Edam

King Arthur – muziek van Purcell en tijdgenoten

21-25 juli in Perugia (Bibliotheek San Matteo degli Armeni) en 26 juli in Deruta (Keramiekmuseum)

ImageCaptionDit jaar is de tiende keer dat Accademia Amsterdam zomercursussen organiseert voor muziek- en kunstliefhebbers in Perugia. We wilden dit jubileum te vieren met Henry Purcells opera.

We zijn blij dat we ondanks de coronacrisis, deze zomercursussen hebben kunnen laten doorgaan. Een semi-geënsceneerde uitvoering met koor van Purcells King Arthur zou te ingewikkeld zijn geweest om te organiseren. Daarom hebben we besloten om ons jubileum met een opera van Henry Purcell, uit te stellen tot 2021.


Choir and orchestra, SeulWe zijn ons bewust van de beperkingen die de coronacrisis ons oplegt bij onze activiteiten. Stilzitten en afwachten alleen zijn niet de oplossing en daarom zoeken wij naar verantwoorde, veilige mogelijkheden. Muziek en kunstbeoefening zijn essentiële onderdelen van het menselijk bestaan en Accademia Amsterdam heeft tot taak hieraan een bijdrage te leveren. Dat doen wij onder andere in de vorm van concerten, koorbegeleidingen en cursussen.

Wij volgen experts die onderzoeken welke gevolgen er zijn bij het musiceren en andere creatieve activiteiten. Onze beslissingen en maatregelen zijn hierop gebaseerd, waarbij we de adviezen en de decreten van de overheden respecteren. Een voorbeeld van ons antwoord op de crisis, is ons aanbod van onlinecoaching door onze ervaren tutors. Neem een kijkje op onze website.

We kunnen ons voorstellen dat er vragen en onzekerheid zijn over de mogelijkheden en maatregelen. Neem gerust contact op met ons, we spreken graag hierover.


ImageCaptionUpdate 30 April: financiële bijdragen zijn nog steeds welkom!

Luister hier naar het muzikale resultaat.

Veel van onze collega' s verliezen tot de helft van hun jaarinkomen, als gevolg van de annulering van de Passie-concerten. In veel gevallen zullen musici niet worden gecompenseerd voor deze door de Nederlandse overheid genomen maatregel. Tot 1 juni (of daarna) zijn alle samenkomsten verboden. Het resultaat is dat er voorlopig geen concerten in Nederland plaatsvinden.

Daarom lanceren we dit on-line crowd funding-evenement. Aan de ene kant kun je toch nog genieten van een deel van onze (virtuele) uitvoering, aan de andere kant, stellen we je in staat om onze musici bij te staan met een live-bijdrage en een donatie.

Als je op welke manier dan ook bijdraagt, zullen wij je op de hoogte houden over de resultaten. Namens de musici van Accademia Amsterdam, heel erg bedankt voor je ondersteuning!

UPDATE 13 juni: de organisatie van de uitvoering van de Matthäus-Passion in Edam heeft hun publiek gevraagd de vooraf bestelde tickets aan de muzikanten te schenken. Samen met de donaties en de vergoeding van de evenementenverzekering, kunnen we onze collega's gedeeltelijk vergoeden. Door de onvermijdelijke bureaucratie kost het wat tijd om uit te betalen.

Stand donaties 30 April 2020
 
€0,00 €3.000,00
 
 

iDEALOnze cursussen en cd's kunt u nu nog makkelijker betalen: via de vertrouwde betaalomgeving van uw bank, met iDEAL. Door op onze website een cursus of master class te boeken, of een cd te kopen, steunt u ook nog eens Accademia Amsterdam. Hartelijk dank!


Coaching of lessen door onze ervaren docenten,

volg een gratis introductieles.

Nu we thuis zitten, zonder livemuziek, zonder de stimulans van het spelen in een ensemble, realiseren we ons hoe belangrijk de muze in ons leven is. Daarom bieden wij online coaching en lessen. Niet alleen muziek, maar ook beeldende kunst een koken. Onze ervaren docenten zijn meer dan ooit beschikbaar om je door deze moeilijke periode te helpen en om je vaardigheden op peil te houden.

Niet zeker? Kennismaken met de tutor? Vraag een gratis introductieles (van 30 minuten) aan door couponcode INTRODUCTION-OL in te vullen bij inschrijving.

Neem een kijkje bij ons aanbod en schrijf je in voor één of meerdere coaching sessies.


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.