Jaherszeiten Accademia Amsterdam, ConcertgebouwAccademia Amsterdam is bekend met de prachtige akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw. Al in de eerste jaren van het bestaan van het orkest voerden wij op deze historische locatie de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach uit. Het was Willem Mengelberg die in 1899 de basis legde voor de jaarlijkse traditie van de uitvoering van de beroemdste passie van Bach in deze concertzaal. Accademia Amsterdam helpt deze traditie op 24 maart 2024 voort te zetten met een optreden op historische instrumenten, in samenwerking met het Amsterdamse koor KCOV Excelsior.

Bekijk de poster hier

Maar het is niet het enige werk dat Accademia Amsterdam in deze historische concertzaal uitvoert. In april 2023 voerden we Haydns Jahteszeiten uit, met het Amsterdams Gemengd Koor onder leiding van Paul Valk.

Enkele loftuitingen van luisteraars en koorleden:

"Wat een belevenis gisteravond! Wij hebben enorm genoten! En ook onze dirigent Paul Valk kijkt met tevredenheid en genoegen terug op de uitvoering, de aanloop er naartoe en de mooie samenwerking."

"Ik ben zo blij dat ik er deze keer bij kon zijn. Meerdere malen een 'kippenvel'-moment gehad."


16 Vrienden logeerden in de "borgo" van de kunsten om te zingen en te genieten

In augustus 2021 stelde Accademia Amsterdam een week vol activiteiten samen in Deruta, Umbrië (Italië)

Tutor Antonio Magarelli coachte de zangers, volgens hun whish-list, met Italiaanse vocale muziek

Dream Cursus Deruta In 2019 vroegen 16 Nederlandse vrienden ons of we een inspirerende week vol zang, excursies en lekker eten konden organiseren in Italië. Natuurlijk hebben we hun droom met veel plezier waar gemaakt!

Op de dag van aankomst organiseerden we een shuttlebus om een deel van de gasten van de luchthaven Assisi-Perugia naar Deruta te brengen, een reis van 15 minuten. Zij werden in dit middeleeuwse stadje van majolica keramiek opgewacht door vrienden die met auto of trein kwamen. Leden van Accademia Amsterdam en lokale gastvrouwen en -heren ontvingen hen in bed & breakfasts in het historische centrum. Na een traditionele "aperitivo", genoten de vrienden van een heerlijk diner op het terras van een lokaal restaurant aan het centrale plein. Hier werden ze getrakteerd op een concert met lichtvoetige Italiaanse muziek.

Elke ochtend wachtte de vrienden een Italiaans ontbijt op het terras van het plaatselijke caffè. Nadat ze hun perfecte Italiaanse koffie hadden gedronken, repeteerden de zangers in een prachtig kerkje onder leiding van professionele dirigent en coach Antonio Magarelli. Al na een paar dagen waren de resultaten hoorbaar en overtroffen de deelnemers zichzelf in hun niveau.

Hoe een inspirerende week in Deruta eruit kan zien, lees je hier, maar variaties zijn er genoeg! Vraag ons gerust naar de mogelijkheden .


15 vrienden kwamen samen om te zingen en hun "Droomcursus" in Italië te herdenken

Eind september 2023 organiseerde Accademia Amsterdam een lang weekend om te zingen en Italiaanse herinneringen op te halen

Docent Antonio Magarelli coachte zangers met Italiaanse vocale muziek, uit hun "whish-list".

Tailor Made Course Ede In 2021 organiseerde Accademia Amsterdam een inspirerende week vol zang, excursies en lekker eten in Italië, om de droom van de 15 Nederlanders waar te maken!

In 2023 kwamen ze echter samen in Nederland, in een cultureel centrum midden in de bossen van Ede, "Akoesticum". Ook al konden we niet dezelfde (culinaire) ervaring bieden als in Italië, we zijn ervan overtuigd dat deze muziekliefhebbers ervan genoten hebben. De locatie biedt alles wat je nodig hebt om samen muziek te maken en beschikt zelfs over een complete catering. Aan het eind van het weekend hadden de zangers een afsluitend muzikaal slotdiner, waarbij zij zich presenteerden aan familie en vrienden.

Hoe een inspirerende week in Deruta er uit kan zien, lees je hier, maar de variaties zijn er genoeg! Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.


In 2024 worden onze zomercursussen lentecursussen

We organiseren onze cursussen aan het einde van de lente, wat de ideale tijd van het jaar is in Italië om actief deel te nemen aan culturele activiteiten.

Samen muziek maken, fotograferen, tekenen & schilderen of Italiaanse gerechten koken onder begeleiding van enthousiaste tutors.

Accademia zomercursussen 2017 Wij nodigen je uit voor een onvergetelijke week vol artistieke en culinaire ervaringen. Wees onze gast in één van de “borghi più belli d’Italia” in het culturele en groene hart van Italië: Umbrië. De cursussen starten op dinsdag 30 april en we sluiten af met een deelnemerspresentatie op zondag 5 mei.

Dit jaar komen voor het eerst twee inspirerende fotografen naar Italië om cursussen fotografie te geven. Lees hieronder meer over deze uitdagende workshops.

Inschrijven

Gedetailleerde informatie


Repetitie Stabat Mater - Accademia Amsterdam in Utrecht In een koude Grote Kerk te Dordrecht, voerde Accademia Amsterdam het beroemde Stabat Mater van Pergolesi uit. Solisten waren Sytse Buwalda (countertenor) en Marjon Strijk (sopraan). Voorafgaand aan dit beroemde meesterwerk, klonk op het Bach-orgel in de Mariakapel van de kerk, in volle glorie een orgelconcert van Händel. De organist van de kerk, Cor Ardesch, bespeelde dit indrukwekkende instrument.

Maar de kou liet de aandachtige luisteraars, allemaal gasten van Hannick Muziekreizen, niet ontmoedigen. Zij voeren mee met een muzikale cruise op de rivieren van Nederland. We hoorden louter enthousiaste reacties op het levendige en integere optreden. Na een lange periode van afwezigheid op het podium, vanwege de Covid-beperkingen, waren we zo blij om weer in het openbaar op te treden! Dit werd opgemerkt door het publiek en het droeg bij aan de sfeer en de zeggingskracht van de uitvoering, die tot tranen ontroerde.


Coaching of lessen door onze ervaren docenten

Volg een gratis introductieles!

Nu we thuis zitten, zonder livemuziek, zonder de stimulans van het spelen in een ensemble, realiseren we ons hoe belangrijk de muze in ons leven is. Daarom bieden wij online coaching en lessen. Niet alleen muziek, maar ook beeldende kunst een koken. Onze ervaren docenten zijn meer dan ooit beschikbaar om je door deze moeilijke periode te helpen en om je vaardigheden op peil te houden.

Niet zeker? Kennismaken met de tutor? Vraag een gratis introductieles (van 30 minuten) aan door couponcode INTRODUCTION-OL in te vullen bij inschrijving.

Neem een kijkje bij ons aanbod en schrijf je in voor één of meerdere coaching sessies.


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.