Droomcursus Zingen in Italië - zeer gewaardeerd

16 Vrienden logeerden in de "borgo" van de kunsten om te zingen en te genieten

In augustus 2021 stelde Accademia Amsterdam een week vol activiteiten samen in Deruta, Umbrië (Italië)

Tutor Antonio Magarelli coachte de zangers, volgens hun whish-list, met Italiaanse vocale muziek

Deam Cursus Deruta In 2019 vroegen 16 Nederlandse vrienden ons of we een inspirerende week vol zang, excursies en lekker eten konden organiseren in Italië. Natuurlijk hebben we hun droom met veel plezier waar gemaakt!

Op de dag van aankomst organiseerden we een shuttlebus om een deel van de gasten van de luchthaven Assisi-Perugia naar Deruta te brengen, een reis van 15 minuten. Zij werden in dit middeleeuwse stadje van majolica keramiek opgewacht door vrienden die met auto of trein kwamen. Leden van Accademia Amsterdam en lokale gastvrouwen en -heren ontvingen hen in bed & breakfasts in het historische centrum. Na een traditionele "aperitivo", genoten de vrienden van een heerlijk diner op het terras van een lokaal restaurant aan het centrale plein. Hier werden ze getrakteerd op een concert met lichtvoetige Italiaanse muziek.

Elke ochtend wachtte de vrienden een Italiaans ontbijt op het terras van het plaatselijke caffè. Nadat ze hun perfecte Italiaanse koffie hadden gedronken, repeteerden de zangers in een prachtig kerkje onder leiding van professionele dirigent en coach Antonio Magarelli. Al na een paar dagen waren de resultaten hoorbaar en overtroffen de deelnemers zichzelf in hun niveau.

Hoe een inspirerende week in Deruta eruit kan zien, lees je hier, maar variaties zijn er genoeg! Vraag ons gerust naar de mogelijkheden .

Onder begeleiding van een professionele reisleider organiseerden wij unieke excursies per touringcar naar de historische stad Perugia en naar het meer van Trasimeno. In een mooie kapel op een betoverend eiland, kregen de zangers de kans om een deel van hun repertoire te zingen. Anderen grepen hun kans om te zwemmen of te genieten van een heerlijke "gelato". Tijdens het diner, in een "verborgen" restaurant met een prachtig uitzicht over het meer, genoten de vrienden van lokale en verse vis.

Deam Cursus Deruta Voor wie wilde, gaf een lokale "mama" kookworkshops pasta maken en Italiaanse desserts. Voor de sportievelingen organiseerden we een tocht op e-bikes om de streek te ontdekken. Veel van de vrienden namen vlak na zonsopgang deel aan een wandeltocht door de heuvels en velden rond Deruta. Ze werden getrakteerd op een kleine poëzielezing door Onno Verschoor, artistiek directeur van Accademia Amsterdam.

De aanwezigheid van de zangers ging niet onopgemerkt aan de lokale bevolking voorbij: de burgemeester van Deruta ontving ze in het monumentale stadhuis en ze kregen een excursie naar lokale keramiekateliers. De vrienden werden door buurtbewoners uitgenodigd op een buurtfeest en liedjes uit te wisselen met een spontaan samengesteld koor van buren. Onno en Antonio speelden op fluit en klavecimbel Italiaanse oude en moderne muziek, tot grote verrassing van de feestgangers.

De week werd afgesloten met een informele presentatie in de kloosteromgang van het keramiekmuseum van Deruta, waar ook de burgemeester aanwezig was. Na dit onvergetelijke moment wachtte het afsluitende feestdiner op het terras van het plaatselijke restaurant, waar de zangers onderstaand lied zongen.

De volgende ochtend namen de vrienden hartelijk afscheid. Ze kunnen zich al dromend terugdenken aan een week vol culturele en genotvolle Italiaanse momenten!

‘Come and sing
My muses do invite.
Your stay will be a dream
Of wonder and delight’

We come, we sing, we eat, enjoy
And die to live a life like he
In ancient poetry (2x)

‘Come and see
That I may show you round
The beauty of this place
Deruta and beyond.’

We come, we watch, we hear, we laugh
And die to walk along with him
In endless history (2x)

‘Come and sing
I tell you to inspire
And melt your voices in
A true angelic choir’

We come, we hear, we try, we fear
And die to sing as strong as he
In sounding harmony (2x)


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.