Succesvol concert met de beroemde sopraan Johannette Zomer

Zomerconcert met Johannette Zomer, Middelburg In de zomer van 2024 presenteerde Accademia Amsterdam een feestelijk programma met cantates voor sopraan en orkest. Sopraan Johannette Zomer excelleerde in een huwelijkscantate van Bach en in het motet "Silete Venti" van Händel. Zowel fagottist Jos Lammerse, solofagottist van het Het Radio Filharmonisch Orkest en Onno Verschoor, artistiek leider van Accademia Amsterdam, soleerden in het dubbelconcert van Telemann voor blokfluit en fagot.

Het concert vond plaats in de Zeeuwse Concertzaal en was onderdeel van een riviercruise voor liefhebbers van klassieke muziek, georganiseerd door reisbureau Hannick Reizen. Voor veel gasten was dit concert een van de hoogtepunten van het concertprogramma.

Het ensemble, bestaande uit hobo, fagot, zes violen, twee altviolen, cello, violone, theorbe en klavecimbel, begeleidde sopraan Johannette Zomer op harmonieuze wijze. Het wederzijdse muzikale plezier was duidelijk merkbaar en inspireerde het publiek.

Eén van de bezoekers verwoordde het treffend:

Het concert met Accademia was voor mij het hoogtepunt en in die zin "uitstekend". Volgens mij vergde het ook het meeste van de musici door de hitte in de Zeeuwse Concertzaal, Middelburg. En dan zo mooi blijven spelen (Onno Verschoor op barokhobo) en zingen (Johannette Zomer).

Accademia Amsterdam 13 Middelburg Dit programma is direct te boeken voor uw concertorganisatie en kan worden uitgevoerd met een volledig strijkersensemble, maar ook met enkel bezette strijkers. Als u geïnteresseerd bent als concertorganisator, neem dan contact met ons op voor informatie en opties.

Luister hier naar enkele hoogtepunten van het concert:

G.F. Händel, Motet “Silete Venti” - Symphonia 

J.S. Bach, Cantate “Weichet nur” - Aria No. 5 

G.P. Telemann, Dubbelconcert - Largo e staccato 


We gebruiken cookies op onze website om u de beste gebruikservaring te geven. Lees meer over ons privacybeleid.